خبرگزاری مهر، گروه بین الملل - زهرا میرظفرجویان: پیش از سفر جو بایدن رئیسجمهور ایالات متحده به منطقه غرب آسیا، گزارشهای زیادی مبنی بر اینکه تعدادی از کشورهای عربی و رژیم صهیونیستی در بحبوحه فضای متشنج منطقه، تعاملات و تماسهای دیپلماتیک خود را افزایش داده اند، منتشر شده است.
رسانههای غربی و رژیم صهیونیستی از تلاش رژیم اسرائیل برای بهره بردن از سفر جو بایدن به منطقه برای تشکیل سیستم دفاع هوایی مشترک با برخی کشورهای منطقه علیه ایران خبری دادهاند.
جمهوری اسلامی ایران اقدام مذکور را اقدامی تحریک آمیز خوانده است که تهدیدی برای امنیت ملی ایران محسوب میشود و اعلام داشته است به هرگونه تهدیدی پاسخ خواهد داد. تاکنون بسیاری از کشورهای عربی، به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس، در مورد تحولات جدید سکوت کرده اند اما رسانههای صهیونیست ابتکار جدید آمریکا را بزرگ جلوه میدهند.
برای اطلاع بیشتر در مورد موضوع و احتمال تشکیل چنین اتحاد ادعایی علیه ایران، با دکتر «عثمان فاروق لوگ اوغلو» یکی از اعضای ارشد حزب جمهوری خلق ترکیه و سیاستمدار کهنه کار این کشور گفتگویی داشته ایم.
دکتر «عثمان فاروق لوگ اوغلو» در پاسخ سوال مهر در مورد امکان ایجاد ائتلاف ضد ایرانی با سفر بایدن به منطقه گفت: سفر برنامه ریزی شده رئیس جمهور بایدن به اراضی اشغالی و عربستان سعودی در اواسط ژوئن مطمئناً پیامدهای مهمی در منطقه خواهد داشت. با این حال، صحبت درباره اتحاد جدید منطقهای علیه ایران زود است و به احتمال زیاد موضوع اصلی سفر بایدن نباشد. ایده اتحاد یکی از ایدههایی است که تاکنون توسط رژیم صهیونیستی ترویج شده است. برای ایالات متحده، رژیم صهیونیستی یک شریک استراتژیک است و سفر بایدن برای تأکید بر این واقعیت طراحی شده است. بایدن همچنین قصد دارد پیامی به لابی صهیونیسم در آمریکا در خصوص تعهدش به تلآویو ارسال کند زیرا در انتخابات میان دورهای آتی در ماه نوامبر به حمایت لابی صهیونیستی نیازمند است.
وی بیان داشت: با این حال، با توجه به مشکلات اقتصادی بایدن در داخل، سفر عربستان در درجه اول برای کمک به تأمین جریان ثابت نفت است. بنزین در سبک زندگی آمریکایی به اندازه آب آشامیدنی مهم است. از این روی، پایین نگه داشتن قیمت بنزین یک منافع ملی برای هر رئیس جمهور آمریکا است. با وجود بهبودهایی در روابط بین کشورهای عربی و تل آویو، بعید است که کشورهای عربی مایل یا آماده ایجاد یک اتحاد نظامی با تل آویو باشند. کشورهای عربی ممکن است با ایران مشکل داشته باشند، اما نباید علاقهای به انزوا یا دشمنی با همسایه خود داشته باشند؛ به ویژه با همکاری با رژیم تل آویو.
نظر شما